My fit life

Fitness og træning online

Motivation er afgørende for et fit life

Vores livsstil er afgørende for, om vi orker at tage os sammen og gøre noget ved de overflødige og usunde kilo, som de fleste af os slæber rundt med. Ofte kræves der kun en mindre indsats for at tabe disse kilo og komme ned på en idealvægt, men desværre mangler vi ofte motivationen og gå-på-mod til opgaven. Hvis man er socialt anlagt, så er det nemmere at få denne nødvendige motivation, da det usynlige gruppepres får dig til at sammenligne dig med din omgangskreds, og man vil jo nødigt føle sig udenfor og forstødt.

Motivationen har svære vilkår overfor den onde cirkel

En usund levevis og ”forkert” livsstil går ofte i arv til børnene, så hvis forældrene ikke gør noget ved deres usunde madvaner og fokuserer på sundhed og fysisk udfoldelser, så er der stor chance for, børnene følger efter i samme mønster, og især hvis børnene ikke er meget sammen socialt med andre med den modsatte livsindstilling. Vi påvirker hinanden både bevidst og ubevidst, og vi forsøger konstant at efterligne vores idoler på skolerne, på jobbet samt fra musik og filmbranchen. Det er in at være slank, sporty og ikke-ryger, og man må også lige gå i moderne smart tøj og have en moderne frisure, for at stilen er helt perfekt. Dette moderæs starter allerede i folkeskolen, og hvis man hægtes af i starten, så kan det være svært at komme tilbage igen, da man ofte isolerer sig selv og trøstespiser uden at komme hen til fitnesscenteret, hvor man frygter at blive latterliggjort. Den onde cirkel bør man straks få brudt, og indsatsen skal man selv stå for. Det er aldrig for sent at komme i gang med et fit life, og der er masser af fordele ved denne levevis.

Starten på et fit life

Mange er bange for at komme ud og dyrke motion, fordi man føler sig alt for overvægtig eller ikke har det moderne træningstøj og sko, som de smarte nede i fitnesscenteret har. Man så kan man jo starte med at lave lidt privat løbetræning, idet man blot bør følge et program, således man hele tiden forbedrer sig. Derved kan man komme ud af den onde cirkel, og man vil nu kunne få social succes med flere venner, og man vil også hurtigt finde ud af, at der findes mange i samme situation som dig. Hvis man beslutter sig for mindst 3 løbeture hver uge, så er man i gang med et træningsprogram, og det bør efter få uger sættes op til en løbetur dagligt, når din krop er klar til dette. En løbetur bør have intervaller med forskellige hastigheder, så man starter med 10-20 minutters rask gang med et frisk trave-tempo, hvorefter man i 5 minutter sætter farten op til løb i et roligt tempo i 5-10 minutter. Efter disse to øvelser er man nu så opvarmet, at man kan tage 4-5 intervaller med 30 sekunders løb efterfulgt af 1 minut rask gang så løb igen osv. Til sidst i dit træningsprogram kan man så afslutte med 5-10 minutter i rask gang. Den allerbedste form for træning er, når man træner sammen i grupper dvs. mindst to personer sammen, idet man så samtidigt kan hygge sig socialt, opmuntre hinanden, sammenligne og motivere hinanden, så man kan få et gladere, slankere og sundere liv fremover.

motivationtræning

Fit 4 Fitness • 2. juli 2015


Previous Post

Next Post

Skriv et svar