My fit life

Fitness og træning online

Coleslaw i det danske køkken

Coleslaw står for mig som noget ærkeamerikansk, men er det nu også det? Jeg tjekkede det ud på Wikipedia, og til min overraskelse var der ikke en eneste henvisning til USA.

Coleslaw er en salat der som basis består af hakket rå hvidkål, som regel med reven gulerod. Det er en salat der er nem at variere, bl.a. med forskellige frugter og andre kål typer. Coleslaw serveres normalt med en dressing, der i disse dage normalt baseres på mayonnaise.

Man mener at coleslaw i en eller anden form blev spist allerede i Romertiden, men man ved, at den moderne form tidligst kan være opstået i 1800 tallet, da mayonnaisen først blev opfundet der.

 

Forskellige opskrifter

Jeg ville gerne finde nogle forskellige varianter af coleslaw, og derfor slog jeg et slag forbi Ude og hjemmes hjemmeside. Vel derinde fik jeg opklaret hvorfor jeg tidligere forbandt det med noget ærkeamerikansk. Coleslaw serveres hovedsagligt som tilbehør til burgere og andet grillet mad. Man skal lære hele livet.

Inde på hjemmesiden fik jeg stillet min nysgerrighed yderligere. Navnet coleslaw stammer oprindeligt fra Holland, hvor det havde navnet “koolsalade” der i al sin enkelhed betyder kålsalat. Da de hollandske kolonister kom til Amerika blev koolsalade ændret til coleslaw.

Så det er vel ikke så underligt at jeg har haft opfattelsen af at coleslaw var noget ærkeamerikansk.

 

Fyr op for grillen

Jeg har skam også smagt coleslaw og ud over opfattelsen af coleslaw som ærkeamerikansk, vil jeg altid forbinde coleslaw med sol, sommer og tændt grill. En godt lavet coleslaw smager fantastisk på en burger, men er faktisk også rigtig god til en grillpølse. Ja, det behøver ikke altid at være så fancy.

Jeg foretrækker min coleslaw med hvidkål, revet gulerod, ananas og så smider jeg altid lidt finthakket forårsløg og fint strimlet rød peberfrugt i. Jeg finder at coleslaw er en taknemmelig ret, netop fordi man har vide rammer til at tilsætte et personligt touch.

Denne blogger ønsker jer alle fornøjelige timer i haven foran grillen, og pas nu på derude. Det er åben ild.

Billede: Ruth and Dave

Fit 4 Fitness • 25. september 2015


Previous Post

Next Post

Skriv et svar