My fit life

Fitness og træning online

Salater efter fantasien

Når vi snakker salater og tilbehør er det kun fantasien der sætter grænser. Ikke engang årstiderne begrænser længere. Den lækreste salat er naturligvis den du henter i din have eller i dit drivhus, men i dag kan man finde lækre salater, grøntsager og krydderurter hele året hos din lokale grønthandler eller supermarked.

Så der er ingen undskyldning for ikke at integrere salat i den daglige madlavning.

Mulighederne er som sagt ubegrænsede, så jeg vil holde mig til nogle få af mine yndlingssalater.

Den klassiske grønne salat kan jeg altid spise. Ofte spiser jeg den som en hurtig snack. Jeg foretrækker icebergsalat, garneret med små cherrytomater, dansk agurk og gul peberfrugt. En dåse tun garanterer protein og ekstra mæthed. Som tilbehør pisker jeg gerne en lille dilddressing. Med et lunt hvidløgsbrød holder jeg sulten stangen.

En ny favorit er denne; Krydret kyllingesalat med groft brød som tilbehør. Da der er spidskål i denne salat, kan den sagtens gå for et aftensmåltid. Italienerne kan noget med mad, og salater er ingen undtagelse. En klassisk lækkerbisken er salat med and og balsamicoeddike. Mine tænder løber i vand mens dette skrives.

Salaten i Kerteminde

Den bedste salat jeg nogensinde har fået, fik jeg en sommeraften i Kerteminde. En af disse skønne danske sommeraftener med gode venner. Vi havde været ude at sejle hele dagen, og havde fået sol så det halve kunne være nok. Vi var sultne, men havde ikke lyst til noget alt for tungt. Så vi sendte et par folk i byen efter råvarer. Nogle af os tændte grillen og andre dækkede bordet og atter andre æltede dej til snobrød.

Holdet kom tilbage med tigerrejer, salat, agurk, og alkens andre friske råvarer.

Tomater og peberfrugter var også i indkøbsposen. En af mine venner havde fundet en lækker opskrift på lækre salater og tilbehør hos Isabellas hjemmeside, og selvom jeg som regel foretrækker et stykke lækkert kød når jeg griller må jeg ærligt indrømme at det var en af de bedste salater jeg nogensinde har smagt.

Billede: emmadiscovery

Fit 4 Fitness • 3. september 2015


Previous Post

Next Post

Skriv et svar