My fit life

Fitness og træning online

Kan e-cigaretter hjælpe dig med et rygestop?

Når først afhængigheden fra cigarettens nikotin har overmandet dig, kan det være svært at bryde ud af den onde cigaret-cirkel. Det ved mange rygere, som forgæves har kæmpet med at kvitte tobakken. Mange har prøvet nikotinplastre og -tyggegummi uden det store held. Disse erstatninger virker måske i få dage, hvorefter trangen til at tænde en cigaret igen melder sig og smider viljestyrken ud til højre.

Men har du prøvet en e-cigaret i kampen for at komme cigaretafhængigheden til livs? Hvis ikke er det på tide. Med en e-cigaret startpakke kan du kickstarte dit rygestop. Startpakken er en enkelt løsning, så du har hele kittet til projekt-rygestop, og pakken indeholder både brænder/tank, oplader og e-væske.

Få følelsen af en cigaret

For mange, der har prøvet at stoppe deres rygning med forskellige nikotinerstatninger som tyggegummi og plaster, gælder det, at hjernen ikke bliver tricket på samme måde, som når du har en cigaret i mundvigen.

En e-cigaret genskaber netop fornemmelsen af at dampe på en cigaret og kan på den måde ”snyde” hjernen til at få samme følelse. E-cigaretten kan personaliseres på mange måder. For eksempel kan du frit vælge mellem en masse forskellige smage i de e-væsker, som e-cigaretten indeholder. På den måde kan du få den lige netop til dit behov. Der findes både søde frugtsmage eller mere skarpe tobakssmage, hvis du ønsker, at e-cigaretten skal nærme sig en almindelig cigaretsmag så meget som muligt.

Du kan altså stadig få nikotin, selvom du kvitter de almindelige cigaretter. Med e-cigaretten kan du nemlig skrue op og ned for nikotinindholdet – og på den måde kan du også med rolige skridt trappe ud af nikotinafhængigheden og til sidst helt undvære det kick, det giver din krop.

Undgå de skadelige stoffer i cigaretter

Det er ingen hemmelighed, at rygning kan dræbe. Det lyder hårdt, men er ikke desto mindre sandt. Du har sikkert set skrækfotos af en rygerlunge sammenlignet med en ikke-rygerlunge. Billederne lyver ikke.

De almindelige cigaretter indeholder nikotin og en masse skadelige stoffer – herunder indeholder de blandt andet tjære, glycerol, ammoniumsforbindelser og kulilte. Alt sammen skadeligt for dine indre organer. Blandt disse stoffer i den almindelige cigaret er mere end 50 kræftfremkaldende. Derfor er rygning også grunden til, at der årligt dør ca. 15.000 personer. De 13.000 er rygerne selv, mens 2000 dør efter at være blevet udsat for passiv rygning. Du udsætter altså ikke bare dig selv for fare ved at ryge, men samtidig også andre.

Nikotinindholdet i cigaretter er ikke i sig selv farligt, men det er til gengæld utroligt vanedannende. Og det er altså den, der er skyld i din store afhængighed og dine rygestopproblemer.

Vær god ved din krop – hjælp den med at genopbygge

Med e-cigaretterne kan du altså give dig selv følelsen af at ryge på en traditionel cigaret – men uden alle de skadelige eftervirkninger. Måske tænker du, at du alligevel har røget så mange år, og skaden derfor er uoprettelig. Men det er aldrig for sent at gå i gang med et rygestop. Og e-cigaretten kan hjælpe dig på vej. Jo før du tager tyren ved hornene, desto før vil din krop begynde at hele. Der er naturligvis nogle skader på din krop, som ikke kan repareres, og som har taget permanent skade, men hvis ikke du stopper, vil din krop blot tage endnu mere skade.

For mange bliver rygestoppet langt lettere, netop fordi e-cigaretten er en god substitut. Du kan enten vælge at skippe de almindelige cigaretter til fordel for e-cigaretten fra den ene dag til den anden. Men du kan også trappe ud af dit cigaretforbrug ved at erstatte hver anden cigaret med en e-variant. Prøv dig frem og se, hvad der virker bedst for dig.

Uanset hvad kan du ved hjælp af e-cigaretten få et sundere helbred, der bringer dig og din krop mod en forbedret livskvalitet.

cigarete-cigaretlivskvalitetrygestop

Fit 4 Fitness • 7. september 2017


Previous Post

Next Post

Skriv et svar