My fit life

Fitness og træning online

Vejen til at blive professionel sportsudøver

Vi har alle på et eller andet tidspunkt drømt om at gøre vores hobby til en levevej, men det er kun de færreste, der formår at gå hele vejen. Talentet skal være der, men uden hårdt arbejde både på og uden for banen med en sund levestil bliver man ikke til noget. Vi giver dig her råd til, hvordan du kan give dig eller dit barn de bedste muligheder for at blive professionel sportsudøver.

Talentet skal være åbenlyst fra en tidlig alder

Drømmer du som 30-årig om at blive den næste Messi eller Ronaldo, må du nok erkende, at løbet er kørt. De store klubber i både nationalt og internationalt regi rekrutterer spillere fra mindre lokale klubber, allerede fra børnene er helt små.

Jo tidligere klubberne kan få de unge spillere ind og ”forme” dem efter klubbens idealer, jo mere gavnligt bliver det for deres udvikling på lang sigt – og så er det i øvrigt en langt billigere løsning end at skulle hente dem fra konkurrerende klubber senere.

Lige så vel som det er i din eller dit barns interesse at blive opdaget, er det også i klubbernes interesse. Derfor afholder mange klubber årligt talentskoler med klubbens trænere, som udvælger de helt særlige talenter. Derfor kan man godt spille i en mindre klub og blive opdaget, men vil man være sikker på at blive set, skal man forsøge at kæmpe sig op gennem rækkerne i de større klubber.

Unge spillere med et åbenlyst talent får desuden også langt mere opmærksomhed til træning end ”den gennemsnitlige spiller”. Er man derfor ikke synderligt talentfuld, er det ikke sikkert, at klubben gider bruge voldsomt meget tid på en, og det minimerer chancen for at blive professionel. Find derfor en klub med tilpas fokus på den personlige udvikling. Det giver ikke bare bedre tekniske resultater, men du eller barnet får også øget selvtillid.

Skab et konkurrencepræget og beslutsomt miljø

Det mentale og fysiske er mindst lige så vigtigt som de tekniske aspekter af spillet. Utallige store talenter med guddommelig teknik er gået i glemmebogen, fordi de ikke kunne stå for presset eller havde andre dominerende interesser ved siden af sporten.

Sportsklasser med ligesindede ambitiøse unge er ofte gavnligt i forhold til at skabe det optimale miljø. De færreste drikker alkohol, de følger en bestemt kostplan, og de går tidligt i seng. Alting har dog en pris, og mange unge i denne situation vil højst sandsynligt føle, at de mangler noget, når de ser ens andre venner feste og gå i byen om weekenden. Vil man blive professionel, er det dog en pris, man må betale.

Spis sundt og styrk dig fysisk

Når man har det mentale og tekniske på plads, mangler man kun det fysiske. Med en god fysik og en sund krop kan man først og fremmest fokusere bedre, men du kan også lige blive de 5% stærkere eller hurtigere, som gør, at du slår din modstander. Det gælder om at udnytte kroppens fulde kapacitet for at give sig selv de bedste betingelser for at præstere.

Fysikken opbygges i en tidlig alder, og det er vigtigt at være med fra start. En sportskarriere er meget kort, og derfor skal man præstere maksimalt, lige så snart der er mulighed for det. Man får ikke mange chancer for at bevise sig, og når man gør, skal man være på sit absolut bedste. Det kræver en god fysik, et sundt mentalt helbred og sublime tekniske egenskaber.

Selvindsigt og dedikation

Er dit fokus ikke 100 % på sporten, bliver du ikke professionel. Du eller dit barn skal ville det nok til, at det er det sidste, der tænkes på, inden man falder i søvn. Hele tiden forsøg at forbedre dig selv ved at analysere dine fejl. Tabte du? Find ud af, hvorfor du tabte. Smed du bolden væk på et dumt tidspunkt? Forstå, hvorfor du tog den beslutning. Var det i virkeligheden den forkerte beslutning? Vælg en anden løsning næste gang.

Du ved nu, hvad der skal til for at give dig selv eller dit barn de bedste betingelser for at blive professionel. Det er lidt for tidligt at begynde at tænke på, hvem du skal kontakte, når der skal underskrives kontrakt, og der skal findes en agent, men muligheden kan opstå i fremtiden, hvis du følger ovenstående.

professionelsportsretsportsudøvertvc

Fit 4 Fitness • 15. september 2017


Previous Post

Next Post

Skriv et svar